Despre Brasov | American Hotel Academy

Situat intr-una dintre cele mai vizitate zone turistice din Romania, Brasovul este locatia ideala pentru a studia in domeniul ospitalitatii. Avand in imediata apropiere locatii de interes turistic precum Poiana Brasov, zona Bran-Moieciu sau Valea Prahovei, studentii nostrii au posibilitatea de a intra in contact cu o gama larga de stabilimente de cazare inca din timpul studiilor.

Localizat in sud-estul Transilvaniei Brasovul este inconjurat din trei parti de munti. Climatul este temperat continental cu o vreme racoroasa si umeda.

Temperatura medie: 7.6 °C.
Vara dureaza aproximativ 50 de zile pe an ca si iarna.
Temperatura obisnuita vara: 22 °C – 27 °C.
Temperatura obisnuita iarna: -10 °C – -2 °C.

Nu departe de oras doritorii pot escalada cei mai inalti muntii din Romania:

  • Muntii Fagaras, cu cele mai inalte varfuri din Romania: varful Moldoveanu (2543 m) si varful Nehoiu (2535 m);
  • Muntii Bucegi, cu o fauna si o vegetatie spectaculoasa;
  • Muntele Tampa este simbolul Brasovului. O frumoasa destinatie turistica, varful muntelui (995 m) ofera o panorama extraordinara a Brasovului vechi.
  • Muntele Postavarul nu este doar cea mai buna destinatie de schi din Romania, avand la poale Poiana Brasov, ci si un loc potrivit pentru a studia diferite plante
    si animale salbatice ca ursii si cerbii.
  • Muntii Piatra Craiului, aflati la 25 de kilometri distanta de Brasov, au fost declarati rezervatie naturala. Puteti admira aici vegetatie montana rara sau doar escalada varfurile sale spectaculoase.

Primele descoperiri arheologice de pe teritoriul judetului Brasov atesta prezenta comunitarilor umane in acest spatiu inca din epoca paleolitica si continuand cu epoca bronzului si a fierului.

In 1271 apare mentionat documentar orasul Brasov sub denumirea de Brasu, pentru ca ulterior sa fie numit Brassov si Brasov (1295). In 1395 la ordinul lui Sigismund de Luxemburg incepea fortificarea Brasovului. In scurt timp Brasovul a devenit un centru comercial insemnat in sud-estul Transilvaniei.

Brasovul era unul din cele mai dezvoltate orase medievale in care se desfasurau numeroase acte de mestesugarie si negot , masurand aproape 10.000 de locuitori.

Aparitia tiparului in spatiul romanesc la inceputul secolului XVI-lea a dus la aparitia cartilor si a unor tiparituri religioase accelerand dezvoltarea artelor. Primele carti in limba romana au fost tiparite intre anii 1665-1588 de catre Diaconu Coresi in circa 40 de titluri care au circulat pe tot teritoriul tarii.

Prima scoala romaneasca a functionat la Brasov – incepand cu anul 1495 -; intr-o cladire din curtea bisericii Sf. Nicolae si a constituit un adevarat focar de cultura.

In 1838 s-a tiparit “Gazeta de Transilvania” si “Foaia pentru minte , inima si literatura” care au promovat idealurile romanilor din Transilvania. In timpul revolutiei pasoptiste Brasovul a ocupat un loc important , populatia participand direct la evenimentele din 1848. In 1850 a luat nastere primul liceu romanesc iar in 1868 George Baritiu a publicat revista “Transilvania”.

In centrul vechi al Brasovului se afla unul din cele mai impresionante monumente istorice din tara, care a fost ridicat de catre sasii ardeleni la sfarsitul secolului al XIV-lea. Este vorba despre Biserica Neagra mentionata documentar in 1377. Incendiul din 1689 a produs mari daune, interiorul bisericii fiind afectat in mod special. Refacerile si restaurarile ulterioare au durat circa 100 de ani si au modificat aspectul initial al constructiei. In acea perioada a fost schimbat acoperisul bisericii care are o inaltime de 20 m, interiorul a fost reconstruit iar altarul neogotic a fost realizat in 1866.

Biserica Bartolomeu este cunoscuta ca unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Brasov, si a fost ridicata in stil romantic in 1233. Lacasul are un aspect masiv si este inconjurata de un zid de cetate. Una dintre capele mai pastreaza si astazi fragmente din trescele originale.

Casa Sfatului a apartinut initial breslei cojocarilor si a fost atestata documentar in 1426.Intre anii 1525-1528 a fost ridicat turnul inalt de 58 m pentru a servi ca punct de observatie. In prezent cladirea face parte din sectiile Muzeului de Istorie.
Mai multe informatii despre Brasov puteti gasi pe www.brasov.ro .