Bianca Barabas a absolvit American Hotel Academy în 2017 și în prezent este Talent Coordinator la D & D London, un grup de restaurante, baruri și hoteluri luxoase, cu sediul în principal în Londra, dar și îm  locații ca Leeds, Paris, New York și Tokyo.

Bianca Barabas a absolvit American Hotel Academy în 2017 și în prezent este Talent Coordinator la D & D London, un grup de restaurante, baruri și hoteluri luxoase, cu sediul în principal în Londra, dar și îm  locații ca Leeds, Paris, New York și Tokyo.

Buna, Bianca!
Bianca: Buna!

Bine ai revenit!
Bianca: Multumesc!

Ce ne poti spune despre experienta ta la American Hotel Academy?
Bianca: Abia ce am absolvit de la American Hotel Academy, si, spre deosebire de unii dintre colegii mei, am optat pentru programul full-time, studiind 3 ani cu 2 internshipuri intercalate, amandoua in Spa (Belgia), impreuna cu o multime de activitati extracurriculare. A fost o experienta minunata si, sa fiu sincera, nu e exista alta institutie de invatamant pe care sa mi-o doresc a o fi absolvit. Exista acest lucru legat de experienta mea la American Hotel Academy, de care toata lumea intreaba: „Daca ar fi sa incepi din nou, sa fii in momentul absolvirii liceului, ai alege American Hotel Academy din nou?”, iar raspunsul este „Da!”.

Este asa o mare placere pentru noi!
Bianca:
American Hotel Academy este academia pe care am recomandat-o tuturor persoanelor interesate de industria ospitalitatii si sunt mandra de tot ceea ce American Hotel Academy m-a ajutat sa realizez. A fost o experienta care mi-a schimbat viata.

Suntem asa mandri de tine! Ce ne poti spune despre locul tau de munca actual?
Bianca: In momentul de fata sunt Coordonator de Talente la D&D Londra. Suntem 39 de restaurante, majoritatea situate in Regatul Unit, dar cu proprietati si in Paris, Tokyo si New York. Scopul meu este acela de a atrage si a retine cele mai bune talente globale in D&D Londra, deci sunt responsabila pentru recrutarea si retentia angajatilor.

Cati studenti ai intervievat azi?
Bianca:
Cred ca au fost in jur de 50 de studenti si cu totii au fost minunati. Unii dintre ei au fost timizi, iar pentru unii dintre ei a fost prima experienta de acest gen, ceea ce mi-a adus oarecum aminte de mine. E foarte interesant sa ai sansa de a te intoarce inapoi ca recruiter, fiind de cealalta parte a biroului.

Care sunt planurile tale de viitor?
Bianca: Aceasta este o intrebare-capcana deoarece niciodata nu poti stii ce urmeaza a se intampla. Daca m-ai fi intrebat acest lucru in momentul absolvirii, as fi spus ca imi doresc sa fiu un Manager de Evenimente, iar in momentul de fata pot spune ca o sa fiu un Manager al Resurselor Umane, perfectionandu-mi munca pe aceasta latura. Bineinteles, lucrez din greu, fiind dedicata in a ma perfectiona si dezvolta cat mai mult. Pe viitor, poate voi fi un Manager al Resurselor Umane sau poate voi performa alta functie, nu se stie niciodata ce iti rezerva viata.

Le poti da studentilor nostri 3 sfaturi pentru cariera lor?
Bianca: Trebuie sa se evidentieze si sa se promoveze corespunzator. Totul se bazeaza pe imaginea ta, pe brandul tau, pe modul in care inspiri oamenii. Cand am absolvit, inainte de a semna primul meu contract si inainte de a avea primul meu loc de munca real, am luat parte in 23 de interviuri. Unele dintre ele au fost minunate, iar in privinta altora aveam anumite dubii. Trebuie sa ai ceva foarte particular, de exemplu „Eu sunt Bianca si sunt un food blogger, iubind industria ospitalitatii si scriind despre calatoriile mele si despre restaurantele in care am fost.” Trebuie sa ai o stralucire care sa te distinga fata de ceilalti candidati. Sfatul meu ar fi urmatorul: orice ati face, faceti-o atat de bine si vorbiti despre asta cu asa multa pasiune incat angajatorii nu o sa aiba alta alternativa decat cea de a va angaja.

Alegerea carierei e un proces dificil, fiind constienta ca o sa fie plin de provocari si greu pe alocuri, dar studentii trebuie sa realizeze cat mai repede posibil ceea ce vor sa faca. De exemplu, daca vor sa lucreze pentru lantul hotelier Hilton, sa mearga sa lucreze acolo inca din timpul primului lor stagiu de practica. Trebuie sa gaseasca lucrurile care li se potrivesc, cum ar fi: daca vor sa devina chefi executivi, sa isi aleaga primul stagiu de practica pe domeniul culinar. Gasiti ceea ce va face placere sa faceti si incepeti in a va pregati spre acea directie cat mai repede posibil.

Ce ne poti spune despre provocarile tale? Care a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit sa o iei?
Bianca:
Cea mai importanta decizie a fost evident ceea de a alege locul in care sa ma angajez, avand numeroase oferte atat in Orientul Mijlociu, cat si in Londra si in alte locatii europene. De asemenea, am avut oportunitatea de a ma reintoarce la Silva Balmoral, Belgia, hotelul la care am efectuat ambele stagii de practica. A trebuit sa pun totul in balanta pentru a decide unde imi doresc sa locuiesc si chiar si acum, fiind in Londra, e destul de provocator deoarece este un oras asa de mare, surprinzandu-te mereu. A fost un soc cultural la inceput. A trebuit sa invat cum sa ma comport, cum sa vorbesc…trebuie sa te adaptezi, aceasta este adevarata provocare.

Esti un exemplu pentru studentii nostri. Ne poti spune care este citatul tau motivational preferat?
Bianca:
Citatul meu preferat…cred ca este cel mai bun pe care l-am auzit pana acum, fiind cat se poate de adevarat: „Atitudinea iti determina altitudinea”. Este cel mai precis si mai exact lucru pe care l-am auzit vreodata, in special in aceasta industrie, facandu-te sa realizezi ca totul depinde de atitudinea pe care o ai.

Multumesc foarte mult!
Bianca:
A fost o placere!