Funding | American Hotel Academy

Pentru sustinerea dezvoltarii comunitatii, protejarea si asigurarea viitorului industriei turismului si ospitalitatii,  este imperios necesar ca resursa umana sa fie pregatita in deplina concordanta cu realitatile actuale ale industriei, iar acest lucru se poate atinge doar printr-o dezvoltarea continua a unui invatamant de calitate.

O instruire corespunzatoare a tinerilor printr-un sistem educational modern, similar cu cele regasite in tarile puternic dezvoltate,  este vitala pentru ca acestia sa poata deveni angajati competenti, care sa inteleaga cu adevarat diversitatea culturala si nevoile atat de diferite ale indivizilor. Pentru tineri, procesul instructiv-educativ prin care trec in timpul scolarizarii, contribuie atat la dezvoltarea profesionala cat si personala, ajutandu-i astfel sa-si atinga potentialul maxim si sa-si dezvolte capabilitatea de a muncii mai eficient.

Pentru a ne asigura ca procesul instructiv – educativ se ridica la cele mai inalte standarde,  punem la dispozitia studentilor nostri unele dintre cele mai valoroase resurse educationale si importante facilitati.

Suportul de studiu pe care il punem dispozitia studentilor este asigurat de urmatoarele institutii:
– Manchester Metropolitan University – universitate de stat din Marea Britanie
– CTH (The Confederation of Tourism&Hospitality) – una dintre cele mai importante asociatii profesionale si institutii de certificare britanice, dedicate sectoarelor turismului si ospitalitatii
– MIM (The Manhattan Institute of Management) – institutie privata de invatamant superior din SUA, axata pe integrarea practicilor de afaceri avangardiste in curricula traditionala a programelor de studiu in administrarea afacerilor.
– AH&LA (American Hotel&Lodging Association) – Organizatie americana dedicata oferirii de resurse educationale specifice industriei ospitalitatii

Pentru ca tinerii sa poata corela informatiile teoretice pe care le primesc, cu realitatea in care vor activa dupa absolvirea scolii, este esentiala favorizarea interactiunii directe a acestora cu industria nationala si internationala. In acest sens, asiguram participarea studentilor la stagii de practica internationala, seminarii sustinute de profesionisti din industrie, vizite de studiu in diferite locatii de interes, participarea la concursuri europene de profil, intalniri nationale de networking cu personalitati din domeniu, etc.

Dorinta noastra este de a imbunatati permanent calitatea procesului educational si a promova o educatie la standarde superioare, internationale, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, ne-am propus sa adoptam urmatoarele masuri:
– Facilitarea accesului cat mai multor tineri la programele de studiu din portofoliul academiei si introducerea cat mai multor cai de sprijin financiar pentru cursanti – se realizeaza prin includerea burselor speciale pentru studentii anului I si cresterea numarului de burse de merit
– Imbunatatirea bazei tehnico-materiale prin modernizarea infrastructurii IT si implementarea programului BYOD – „bring your own device”, proiect care va usura si incuraja accesul studentilor la intreaga baza de resurse educationale online disponibila
– Dezvoltarea bazei de resurse educationale actuale prin abonarea academiei la jurnale academice de specialitate, achizitionarea de software academic si  facilizarea accesului la diferite baze de date cu resurse academice specifice

– Incurajati un sistem educational modern, performant, care spre deosebire de cel traditional, corespunde realitatilor industriei nationale si internationale
– Puteti ajuta tineri talentati, dornici sa se afirme in industria ospitalitatii, sa aiba acces la o educatie superioara de calitate, care ii pregateste sa raspunda cu succes cerintelor tale ca angajator pe aceasta piata
– Sprijiniti o educatie de calitate, cu o deschidere internationala asupra industriei ospitalitatii, care poate contribui cu succes la pregatirea viitorilor lideri si factori de decizie in acest domeniu
– Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public, deci al dumneavoastra
– Sponsorizarea nu include costuri suplimentare, este gratuita, suma folosita pentru sustinerea obiectivelor academiei fiind practic parte a taxei datorate la stat.

• Folositi prevederile legislative pentru persoane fizice sau juridice
• Contactati-ne pentru a va putea indruma

Legislatia actuala incurajeaza finantarea proiectelor educative si sprijina persoanele fizice si juridice sa redirectioneze o parte a impozitului pe venit, respectiv a celui pe profit, catre asociatiile nonguvernamentale.

Persoane fizice
Legea 571/2003 din Codul Fiscal, prin art.57, alin. (4) sprijina sustinerea entitatilor non-profit de catre persoanele fizice, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul din salarii.
Pas 1 – Descarcati  si completati formularul 230 (sau formularul 200 daca ati avut alte venituri inafara salariului). Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
Instructiunile de completare ale formularului le veti gasi aici.
Pas 2 – Depuneti formularul completat la administratia financiara de care apartineti, pana la data de 25 mai 2013
Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici.

Suma pe care o redirectionati va fi calculata in limita de 2% din impozitul pe venit pe care il datorati statului si depusa in contul nostru de catre Trezorerie.

Persoane juridice
Pas 1 – Contactarea unui reprezentant American Hotel Academy
Pas 2 – Incheierea unui contract de sponsorizare pentru unul dintre proiectele in derulare

Din suma corespunzatoare impozitului pe profit pe care il datorati se va deduce valoarea contractului de sponsorizare incheiat.

Ne puteti contacta:
– telefonic, la numarul 0742.142.404, persoana de contact Teodor Berszan.
– prin email la teodor.berszan@americanhotelacademy.ro
– folosind formularul de contact din partea dreapta a paginii

Legea 571/2003

(extras din Codul Fiscal valabil pentru anul 2013)

Art.21 Cheltuieli

(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Art. 57 Determinarea impozitului pe venitul din salarii
(4) Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.