Istoric | American Hotel Academy

2007

Punand bazele

Prima scoala internationala de management hotelier din Romania a luat fiinta in anul 2007 la Brasov,Romania. La inceputuri, Academia oferea programe pe termen scurt special concepute pentru serviciul operational si mid-management hotelier & personal pentru restaurant.

2009

De la vocational la invatamant superior

In anul 2009, AHA Romania intra in parteneriat cu Cesar Ritz Colleges din Elvetia si ofera primul program postuniversitar din Romania in International Hospitality Management intr-un format modern de predare si reunind lectori de pe 3 continente.

Incepand din Decembrie 2009 iese din lantul AHA – IHMS, isi schimba denumirea si imbunatateste calitatea programelor sale educationale prin:
– afilierea la American Hotel & Lodging Educational Institute si implementarea manualelor, metodologiei si certificarilor acestui renumit institut.
– deschiderea unui parteneriat (avand ca obiectiv de a livra la Brasov Bachelor of Arts (Hons) – International Hotel Business Management) cu Manchester Metropolitan University si inceperea unui proces extensiv de validare prin care isi aliniaza treptat toate standardele interne la nivelul celor impuse de institutia partenera din Marea Britanie.

2011

American Hotel Academy devine centru acreditat al Confederation of Tourism & Hospitality, acreditand doua dintre programele sale: Advanced Diploma in Hotel Management si Postgraduate Diploma in Hospitality & Tourism Management.

2013

Aprilie – American Hotel Academy finalizeaza procesul de validare cu Manchester Metropolitan University pentru programul de studii Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management.

Intre timp, American Hotel Academy intra in parteneriat academic cu IMI International Hotel Management Institute din Elvetia impreuna cu care va oferi oportunitati de schimburi de studenti si va explora posibilitati de colaborare in crearea de noi programe de studii si in organizarea de conferinte si seminarii in domenii de interes comun.

2014

Largind orizonturile

Academia decide sa-si largeasca orientarea internationala, primii doi pasi ai acestei strategii vor fi completati in 2014:

Martie- Academia isi restructureaza programul educational, pentru a-l pune la dispozitia unei palete internationale mai largi.

Aprilie – American Hotel Academy finalizeaza procesul de validare cu Manchester Metropolitan University pentru programul de studii Master of Science International Hospitality & Tourism Business Management.

2015

Noi Parteneriate

In 2015, American Hotel Academy a semnat parteneriatul cu HOSCO – platforma online pentru recrutarea studentilor atat pentru stagiile de practica platite in strainatate (in lumea intreaga) cat si pentru absolventi care isi cauta un loc de munca in industria hoteliera. Acesta platforma online conecteaza studenti, absolventi, scoli si angajatori din aceasta industrie.