“American Hotel Academy reprezinta pentru mine…Familia mea!”

Eliana Bucur face parte din prima generatie de alumni la American Hotel Academy, o persoana care a muncit din greu pentru fiecare pas pe care l-a facut in cariera sa, a avut abilitatea de a asezona cu pasiune ingredienele ospitalitatii, niciodata nu a spus “nu” vreounei provocari si si-a urmat acelasi tel ca cel de la varsta de 8 ani, cand si-a propus ca profesia ei sa fie aceea de a-i face pe oameni fericiti……… Eliana lucreaza in prezent la departamentul de Vanzari in cadrul Hotelului Kronwell Brasov, partenerul nostru care creaza oameni dedicati industriei ospitalitatii. Interviul cu ea este un elogiu adus American Hotel Academy pentru tot ceea ce i-a oferit aceata institutie…

Tranzitia de la partea academica la cunostiintele practice

Cum ti-a schimbat American Hotel Academy modul de a gandi, parcursul profesional?

American Hotel Academy mi-a permis o tranzitie simpla si plina de satisfactii de la cunostiintele academice si practice dobandite in ultimii ani, la o cariera de success si promitatoare in industrie. Nu doar cunostiintele, dar si mediul, m-au stimulat sa devin un profesionist in ospitalitate.
Care au fost profesorii care ti-au marcat cariera?
Imi este foarte greu sa nominalizez unul sau doi profesori si lectori care mi-au marcat drumul in cariera. Pot sa confirm compententa si dedicatia exceptionale ale tuturor.

Scopul meu , credinta mea : a face oamenii fericiti

Care a fost locul de munca care te-a definit ca persoana in domeniul ospitalitatii?

Primul contact real cu industria l-am avut in pozitia de Front Desk Representative (Receptioner) in Londra pe durata practicii, fapt pentru care am fost incurajata si sustinuta de catre Academie. A fost un lucru exceptional sa lucrez in una dintre metropolele lumii, cu o diversitate culturala care a sporit capacitatea mea de a comunica, a intelege si a respecta oamenii indiferent de culoarea pielii, religie sau credinta. M-a facut sa realizez ca ma aflam acolo pentru acelasi scop, acela de a face oamenii fericiti, si pentru a-mi asigura o experienta de neuitat la Londra, intr-un mod pozitiv, desigur.

Ca urmare a experientei mele in Anglia, o oportunitate provocatoare a aparut in timpul practicii mele de vara in Grecia ca Guest Relations Representative (..) in cadrul Resortului & Vile Daios Cove Luxury, o proprietate impresionanta, unde am avut sansa de a fi cu un pas mai aproape in asistarea cu atentie a oaspetilor nostri in timpul sederii lor, care au avut o varietate mare de intrebari si cerinte (excursii cu barca, rezervari la restaurant, planuri de masa, meniuri/diete speciale, festivitati surpriza etc).

Sunt mandra ca acum detin pozitia de Key Account Manager (….) in cadrul departamentului de Vanzari la cel mai nou hotel din Brasov. Cred ca aceasta experienta la Hotelul Kronwell Brasov imi ofera sansa de a-mi duce cariera la un alt nivel. Este de prisos sa mai spun ca pozitia detinuta in momentul de fata aici este cea care ma defineste ca persoana in industria ospitalitatii.

Ce iti place cel mai mult la locul de munca actual?

Imi plac oamenii cu care lucrez si simt ca aportul meu in cadrul acestui business este unul pozitiv. Raspunsul la nevoile oaspetilor nostri, mentinerea si dezvoltarea relatiilor in mod constant cu ei sunt aspectele cele mai satisfacatoare pe care le gasesc la locul de munca actual.

American Hotel Academy… locul unde atat profesorii cat si studentii sunt exrtem de pasionati de ospitalitate

Ce ti-a placut cel mai mult din perioada in care ai fost studenta la American Hotel Academy?

Mediul stimulativ si incurajator a fost unul dintre lucrurile cele mai bune atunci cand am facut parte din familia American Hotel Academy. Rezultatul acestor minunati ani sunt prieteniile de durata si frumoasele amintiri cu care am ramas pentru totdeauna in suflet. Este extraordinar sa fii intr-un loc unde atat profesorii, cat si studentii sunt extrem de pasionati de ospitalitate.

Fi increzator in tine si profita de numeroasele oportunitati pe care le vei intalni in cadrul Academiei

Ce sfaturi poti da colegilor tai din anul I care sunt acum studenti la American Hotel Academy? Poti sa le faci o anumita recomandare?

In primul rand vreau sa ii felicit pe actualii studenti pentru alegerea lor de a fi studenti la American Hotel Academy. Pot sa confirm ca vor avea acolo o experienta unica, care le va dezvolta aptitudinile manageriale si de leadership. Ii incurajez pe toti sa se mentina concentrati si sa fie increzatori in ei insisi, in profesori si in lectori. Intodeauna sa isi aminteasca sa fie increzatori in ei insisi si in tot ceea ce fac, sa profite de numeroasele oportunitati care li se vor oferi acolo.

Stim bine ca, nimic nu este usor in viata, trebuie sa muncesti din greu, in special in zilele noastre, in aceasta industrie a ospitalitatii care este extrem de competitiva, unde trebuie sa iti canalizezi timpul si energia intr-o singura directie: sa indeplinesti si sa depasesti asteptarile oaspetilor!

Ceea ce ma defineste pe mine ca profesionist in industria ospitalitatii este …pasiunea

Cine te inspira? Pe cine admiri cel mai mult in cariera ta?

Oameni tind sa caute. De ce facem acest lucru? Pot sa spun ca imi admir familia pentru valorile de baza si principiile de viata care mi le-a inoculat. Bineinteles ca sunt persoane pe care le-am intalnit pe parcurs si pe care le stimez, persoane precum Rooms Division Manager din Londra, care cu grija mi-a indreptat primii pasi pe care i-am facut in industrie. Unul dintre lucrurile pe care le-am invatat din aceste experiente este ca trebuie sa luam atat din exemplele bune, cat si din cele rele intalnite pe parcursul acestui drum; niciodata sa nu uitam sa avem incredere in noi si in abilitatile noastre, care in cele din urma ne vor ajuta sa ne atingem telurile.

Este foarte incitant sa ai o provocare noua cu fiecare eveniment planificat la Hotelul Kronwell

Cum a schimbat cariera ta provocarea adusa de Hotelul Kronwell Brasov?

Am facut parte din acest proiect chiar inainte de deschiderea lui din 2012. Pot sa descriu pe scurt ca fiind o experienta unica si utila. Acesta este momentul cand realizezi cat de multe detalii si cat de multa munca stau in spatele deschiderii unui business; aceste detalii sunt cele care fac diferenta pana la urma.

Ca parte din echipa de Front Office (Receptie), eram responsabili cu prezentarea conceptului Kronwell oaspetilor nostri, si in aceasi masura sa asiguram nivelul maxim de confort si servicii pe parcursul sederii lor. Dupa cateva luni petrecute ca parte din echipa de Front Office (Receptie), o oportunitate extraordinara mi s-a ivit, care in acelasi timp s-a dovedit a fi cea mai mare provocare a carierei mele pana la acel moment: pozitia de Junior Sales Representative (…). Nu stiam ca mi se potriveste atat de bine acest post. Acum, dupa mai bine de un an de lucru in cadrul departamentului de Vanzari, nu ma vad facand altceva. Este foarte incitant sa ai o provocare noua cu fiecare eveniment pe care il planifici si il organizezi, cu fiecare oaspete nou sau loial cu care interactionezi. Sentimentul de implinire de la final este unic. Nu incape indoiala ca ar fi multe lucruri pe care as putea sa le impartasesc cu voi timp de ore in sir despre conceptul Kronwell si nu in ultimul rand despre echipa care a stat la baza acestui concept de succes.

Sunt increzatoare ca familia American Hotel Academy va fi din nou o parte din drumul meu

Te gandesti sa continui cu un master in cadrul American Hotel Academy?

In momentul de fata sunt concentratata sa imi urmez cariera, cu toate ca sunt sigura ca noi oportunitati s-ar ivi cu inceperea unui Master la American Hotel Academy. Am certitudinea ca American Hotel Academy va fi din nou o parte din drumul meu.