Contact

   

  Image Alt

  Internship și carieră

  Home | Română | Covid-19 | Internship și carieră
  Plan Covid-19
  Măsuri de protecție
  Planificare an academic
  Internship și carieră
  Staff
  Departamentul care oferă servicii de orientare în carieră este format din 3 consilieri vocaționali care sprijină toți studenții AEE într-o varietate de moduri. În această pagină puteți găsi informații despre starea industriei ospitalității, destinații de internship și măsurile pe care le luăm pentru a ne adapta situației actuale.
  internship

  Suntem alături de tine!

  Consilierii noștri în carieră caută diferite opțiuni de internship-uri, astfel încât studenții noștri să continue să își dezvolte abilitățile și în timpul situației actuale.

  Ospitalitatea în timpul COVID-19

  Sectorul global al turismului a suferit o pierdere de aproape 4,5 trilioane de dolari anul trecut din cauza impactului „devastator” al Covid-19.
  S-au pierdut peste 62 de milioane de locuri de muncă, ceea ce reprezintă o scădere de la 18,5% la un an, lăsând doar 272 de milioane de angajați la nivel global. Pierderile de locuri de muncă au lovit întregul ecosistem turistic pe măsură ce pandemia s-a răspândit.

  O reluare a călătoriilor internaționale până în iunie va stimula semnificativ PIB-urile globale și naționale și locurile de muncă după un 2020 „ruinat” din punct de vedere al călătoriilor și iarna trecută.
  World Travel & Tourism Council (WTTC) prezice că, dacă lansarea globală a vaccinurilor continuă în același ritm și restricțiile de călătorie sunt relaxate chiar înainte de sezonul estival, cele 62 de milioane de locuri de muncă pierdute în 2020 ar putea reveni până în 2022.

  Programe de internship

  Continuăm să credem că dobândirea de experiență profesională este importantă, iar studenții trebuie să practice ceea ce învață la școală.

  Suntem în contact cu hotelurile și restaurantele partenere și am deschis programe de practica cu cei dintre aceștia care au activitate în vara anului 2021. Am organizat târguri virtuale de recrutare și prezentări ale companiilor în timpul anului academic. Până în martie 2021, majoritatea studenților noștri au plasamente asigurate în industrie pentru vara anului 2021.

  Suport și dezvoltare continuă

  În ciuda impactului COVID-19 asupra industriei ospitalității, ne-am propus să sprijinim studenții în obținerea unei experiențe de lucru relevante. Susținem studenții să investească în ei înșiși și în creșterea lor, pentru a adăuga abilități relevante pentru industria ospitalității, participând la activități extracurriculare, cursuri, ateliere, sesiuni de instruire practică și experiențe de lucru.

  La sfârșitul pandemiei, când angajatorii vor întreba studenții ce au făcut în timpul pandemiei, ei vor putea spune că au făcut tot ceea ce au putut pentru a continua să crească: au învățat limbi străine, au dobândit noi competențe, au lucrat sau s-au oferit voluntar acolo unde era nevoie.

  Consilierii specializați din cadrul Biroului de Carieră sunt disponibili pentru studenți pe tot parcursul anului pentru a oferi consiliere și oportunități de creștere.

  Programe de practică disponibile pentru vara anului 2021

  Opțiuni de stagiu în România

  Sunt disponibile peste 250 de oportunități de stagiu pentru toți studenții de la companiile gazdă din România, atât în funcții operaționale, cât și în back-office.

  Opțiuni de stagiu internațional

  Mai mult de 150 de oportunități de stagiu sunt disponibile pentru toți studenții de la companiile gazdă, atât în funcții operaționale, cât și în birouri în țări precum Grecia, Cipru, Belgia, Italia, Franța, Spania și SUA.

  Posturi de stagiari deschise la American Hotel Academy

  Locurile de muncă pentru stagiari se deschid la AHA pentru studenți în timpul verii: asistent registrator, stagiar de marketing și admitere, ofițer de informații, strateg de marketing.

  Oportunități de angajare

  (1) Toate oportunitățile de angajare sunt publicate pe platforma de carieră online - HOSCO, de îndată ce sunt disponibile.<br /> (2) Căutați și găsiți oportunități de angajare prin intermediul Oficiului pentru carieră, făcând o programare cu un consilier în carieră și solicitând sfaturi personalizate.

  Stagii online

  Proiecte de stagiu livrate de studenți companiilor, online.

  Voluntariat / Muncă comunitară

  Implicare în activități de voluntariat.

  Cum se schimbă recrutarea?

  Interacțiunea cu angajatorii se face virtual. Aceasta include târguri de carieră, sesiuni de informare a angajatorilor și interviuri.

  Cum este organizată activitatea de recrutare?

  Calendarul de recrutare este organizat în colaborare cu partenerii din industrie, ca de obicei, și este postat pe eCampus și pe HOSCO. Toate târgurile de recrutare și noile oferte de stagiu / angajare sunt postate pe platforma de carieră online – HOSCO, pentru ca toți studenții să poată vedea și aplica, dacă sunt interesați.

  Detaliile și datele evenimentelor de recrutare vor fi postate pe HOSCO de îndată ce sunt stabilite de angajatori. Studenții interesați se vor înscrie la evenimentul de recrutare pe HOSCO și / sau prin Biroul de Carieră.

  Interviurile angajatorilor pe care le găzduim (denumite de obicei recrutare pe eCampus) sunt programate pe HOSCO și oferite de către angajatori pe platforme virtuale. Toate sesiunile de informare a angajatorilor au loc, de la distanță.

  Dezvoltare profesională și a carierei

  Serviciile de orientare în carieră și îndrumare profesională sunt disponibile, precum și revizuirea CV-urilor, portofoliul carierei și pregătirea interviurilor. Biroul de Carieră continuă să ofere programe și servicii de coaching personal, de la distanță și in scoala, cu programare. Consilierii sunt disponibili atât la școală, cât și online (Zoom, WhatsApp, Skype) sau prin telefon, pentru o gamă largă de servicii de dezvoltare personală și profesională.

  Toate atelierele de dezvoltare personală și carieră sunt organizate online pentru toți studenții, vinerea. Studenții sunt informați cu privire la detaliile activităților prin e-mail, Hosco și eCampus.

  Pe eCampus, studenții pot accesa un kit de carieră electronic pentru dezvoltarea carierei. Studenții care au nevoie de sprijin individual pot beneficia de acest lucru printr-o programare la Biroul de Carieră. Programările individuale vor avea loc la școală sau online, în funcție de disponibilitatea studentului.
  Toate activitățile au loc online, într-un cadru virtual și sunt organizate de consilierii în carieră. Studenții pot găsi programul și detaliile acestor activități pe platforma de carieră online – Hosco și pe platforma academică online – eCampus.

  Pot accesa serviciile de carieră dacă îmi iau un an liber de la academie?

  Studenții care iau un an liber de la școală pot beneficia de serviciile de dezvoltare personală și în carieră la fel ca oricare alt student care este înscris în anul academic în curs, prin intermediul platformei de carieră online (HOSCO) unde sunt postate toate activitățile organizate de Biroul de Carieră și evenimentele de recrutare, inclusiv career coaching individual cu consilierii Biroului de Carieră.

  Programările individuale și participarea la unele activități și programe (chiar și cele virtuale) trebuie să fie înregistrate la Biroul de Carieră.